I KEEP COMING BACK TO YOU, NEW YORK CITY...Cause it's impossible to stay away.

Da var flybilletten for sommerferien bestilt, og det blir to uker i min andre hjemby. Sol, varme, lette kjoler, Central Park, Pink Berry, LF Stores, Bleecker Street, høye hæler, uteliv, shopping, leve livet. Herregudjeggledermeg.

A year gone byDet er vanskelig å tro at det allerede er et år siden jeg sa hadet til mamma på flyplassen med en klump i magen. At jeg hoppet ut i det ukjente og dro til drømmebyen. Byen som først var fremmed, som senere ble mitt andre hjem. Et år siden sommerfuglene gikk berserk i magen, siden jeg gruet og gledet meg om hverandre. Et år siden jeg gjorde det beste jeg noen gang har gjort. Et år siden jeg begynte å skape noen av de viktigste minnene i mitt liv, som jeg kommer til å ta vare på for alltid. Et år siden.

Idag har jeg aller mest lyst til å ligge i sengen min, spise Ben&Jerry's, høre på Empire State of Mind og bare tenke på minnene mine. Det går jo ikke, siden jeg har et liv å leve her hjemme, og det er slettes ikke så verst det, men på en dag som dette, som får meg til å tenke på New York ekstra mye, ja, da har jeg bare lyst å ta en pause fra livet en dag for å være supersentimental og mimre litt. Kan jeg få lov til det?

New York State Of Mind

Jeg tok nesten ingen bilder i New York denne gangen. Dårlig. Men uansett var det helt herlig å se byen min igjen, og jeg merker at det ikke blir lenge før jeg må tilbake. 

West Village

Jeg elsker West Village - og spesielt Bleecker Street. Atmosfæren er helt annerledes her; rolige og koselige gater uten masse støy og tuting fra trafikken. Bleecker er utrolig koselig med små fine designerbutikker, Magnolia Bakery fra SATC, den svenske smågodtbutikken Sockerbit, og masse annet koselig. Stikkeordet her er med andre ord; koselig. Absolutt verdt et besøk dersom du tar turen til NYC!

HighlineI går tittet solen frem igjen, og det var helt herlig! Var veldig skiftende vær, og det gikk fra sol, til skyet, til sol, til regn, til sol og til slutt pøsregn. Men varmt var det hele dagen, og det var deilig å kunne spasere rundt i kjole og sandaler igjen. Først tok vi turen til Highline Park, en park som er laget over gamle togskinner. Kjempekoselig med masse fine blomster! Etterpå gikk vi videre til favorittgaten min of all times; Bleecker Street(kommer et eget innlegg om den senere). Gikk litt rundt og så, og fikk blant annet med oss Carries trapp fra SATC og Friendshuset! Litt turist må man jo være. På kvelden ble det bursdag på Silver Towers, og NYC nightlife!

Done

Og der er vårsemesteret 2011 offisielt over; siste skoledag er overstått og eksamen er gjennomført. Jeg er ferdig. Nå er det bare 11 dager til jeg reiser hjem. Elleve dager? Ja, jeg vet jeg har sagt det hundre ganger, men det er helt utrolig hvor fort tiden har gått. I kveld skal vi feire at siste eksamen er over, og vi skal kose oss maks. 

Fornøyd!

Skal jeg fortelle dere en hemmelighet? Jeg gleder meg til å komme hjem. Sånn litt.

17. Mai i SjømannskirkenSelvom jeg i år har befunnet meg i New York på nasjonaldagen, har da likevel litt feiring vært på sin plass. I to-tiden tok vi taxi til Sjømannskirken i NY, hvor det var overveldende mange nordmenn(til og med Sondre Lerche!). Masse norske flagg, fine mennesker i bunad, pølser, kaker, vafler og solo, så litt 17. mai stemning har det da vært. Håper alle dere hjemme har hatt en fin 17. mai! 

En eksamen er over, en gjenstår. Det er bare to uker til jeg er hjemme, og noe sier meg at de to ukene kommer til å rase forbi!

17. Mai Brunch

17. mai ble feiret på utradisjonelt vis i går med en fantastisk brunch på Pranna som den ene promotøren vår hadde stelt i stand. Sa noen eksamensforberedelser? Neh. Norske flagg, fløyter, nasjonalsangen, hamburger, sprit og gale nordmenn. Helt utrolig gøy, med mange søte mennesker og god stemning! Fra brunchen dro vi videre på vorspiel, og de som var ekstra hardcore dro videre på byen om kvelden. Dette(brunch->vors->byn) ble testet ut for et par helger siden og var ikke helt noe for meg, så i ti-tiden var det på tide å finne sengen for min del. Derfor er jeg nå superklar for å begynne på eksamenslesing, siden moteeksamen er...imorgen!? 

Empire State BuildingIn New York, concrete jungle where dreams are made of, there's nothing you can't do, now you're in New York. These streets will make you feel brand new, big lights will inspire you, let's hear it for New York, New York, New York

The Metropolitan Museum of Art

Kjole fra H&M. Skjorte fra American Apparel.

Idag har vi vært på The Met for å se Alexander McQueen ustillingen. En helt fantastisk utstilling som jeg en utrolig glad vi fikk være med på! Fikk desverre ikke lov til å ta bilder på selve utstillingen, men jeg kjøpte en bok med masse bilder, så skal få se om jeg ikke kan få tatt noen bilder av boken og vise dere en gang senere. Etter utstillingen vandret vi litt videre rundt på museumet og spiste en liten lunsj før vi tok taxi tilbake til leiligheten. Nå er det på tide å komme seg opp på takterrassen for å nyte solen!

Eksamenslesing


 

Eksamenslesing blir hakket bedre når det kan gjøres på takterassen, i herlig solskinn og med utsikt over byen jeg elsker.

I skrivende stund er det sånn omtrent akkurat tre uker til jeg pakker alle sakene mine og drar fra New York og det livet jeg har laget meg her borte. Idag har jeg hatt min siste undervisningstime med Gateway College, og nå er det bare eksamen igjen før jeg er done, ferdig, finito. Det er absurd og uvirkelig. Jeg føler at jeg har vært her i evigheter, samtidig som tiden har gått utrolig fort. Det er vanskelig å forstå at New York oppholdet mitt som har krevd så mye arbeid og forberedelser, som har kostet meg så vanvittig mye penger, og som jeg har gledet meg så utrolig mye til, er over om bare tre uker. Jeg er så takknemlig for alt jeg har fått oppleve, og jeg er så utrolig glad for at jeg bestemte meg for å gjøre dette, etter mye frem og tilbake. Jeg har virkelig ikke angret et sekund.

Verdens Beste By

Se på den. Byen med pulserende liv tjuefiresyv, gule taxier, skyskrapere, shoppingmekka og søte gater. Herregud så forelsket jeg er. Om bare fire korte uker er det på tide å forlate the love of my life, og savnet etter New York kommer til å være stort. 

Eksamen nærmer seg med stormskritt, så de neste par ukene bør vel stort sett benyttes til å lese til eksamen. Men det er så vanskelig. Jeg vil ikke. Det er så ustyrtelig vanskelig å åpne de dumme bøkene. Men jeg skal prøve så godt jeg kan, og så lenge jeg står skal jeg være fornøyd. Når eksamen er over skal jeg dra på tidenes shopping spree, etterfulgt av tidenes tur på byen. Så blir det elleve dager, mine siste elleve dager i New York for denne gang, som bare skal nytes til det fulleste. Er utrolig glad for at jeg får disse fridagene her før jeg drar hjem, slik at jeg får ordentlig tid til å si farvel til verdens beste by.

Sommer og Polaroid

Idag har det virkelig vært sommervær her i New York! Og godt er det; har holdt å bli gal av å høre om det nydelige været dere har hatt hjemme, så det var virkelig bra at vi fikk kjenne litt på sommeren her borte også! Desverre skulle dette været inntreffe på en dag med mye skole, men litt har vi fått nyte været likevel. Etter skolen tilbragte jeg en liten halvtime på takterrassen før jeg og Yvonne dro til SoHo. Her møtte vi Catrine, som tok oss med på en utstilling i en fotobutikk; Impossible Project. Mange nydelige Polaroid bilder, og kameraer. Jeg har jo et Polaroidkamera hjemme i Norge, og idag begynte jeg virkelig å angre på at jeg ikke har tatt det med meg. Masse herlig inspirasjon, og jeg var ikke langt i fra å kjøpe meg enda et kamera, bare så jeg kunne fått tatt noen bilder med det her i New York. Men hey, jeg får ta med meg Polaroidkameraet mitt neste gang jeg skal til New York. 

Brooklyn BridgeHar vært en nydelig dag idag, noe helt annet enn uværet som herjet utenfor i går. I går prøvde vi iherdig å finne på noe, men været og alt jobbet i mot oss. Så kl 8 fant vi sengen, hvor vi ble værende helt til kl 10-11 i dag tidlig. DA var det på tide på finne på noe i fineværet. Tok oss en spasertur over Brooklyn Bridge, og det var virkelig koselig. Elsker å se Manhattan litt på avstand, med alle de fantastiske bygningene. Fikk også spottet Frihetsgudinnen. Etterpå ble det litt vandring i Brooklyn, før vi tok turen over til Manhattan igjen. Gikk litt rundt for å finne Ground Zero Memorial, men det var ikke mye lett uten kart, så etter en stund ga vi opp. Uansett herlig med en spasertur i solen! 

Mets gameEtter en hard økonomihelg, tok vi oss en velfortjent fridag igår. Brukte desverre formiddagen til å sove ut, og når vi oppdaget at det var over 20 grader og full vår utenfor, var klokken allerede blitt mye. Skolen hadde arrangert det slik at vi skulle gå på Mets kamp sammen, så på ettermiddagen satte vi kursen mot Queens. Kjøpte inn en del effekter, som caps og "fing", men etter en time med gørrkjedelig baseball, var det på tide å komme seg derfra. Resultatet av kampen er derfor desverre uvisst, men jeg har iallfall vært der! 

Var kjempeherlig temperatur om kvelden, så vi gikk på restaurant for å spise, og jaggu hadde ikke mange av spisestedene begynt med uteservering. Kjempekoselig helt til været bestemte seg for å ta helomvending og bøtte nedpå med regn. Temperaturen var uansett herlig, og satser på at vi har mange slike dager og kvelder i vente! 

Pakke frå Noreg og nedgradering av leilighetenMin kjære, gode mamma har vært så snill å sende meg en stor pakke med masse godsaker fra hjemme i Norge! Toro-middager, leverpostei, marsipan, melkesjokolade og grillkrydder, herlig! Har også fått tilsendt noen sko som jeg angret på at jeg ikke tok med meg. De blir gode å ha på fine sommerdager her i New York(som jeg satser på at inntreffer om ikke så altfor lenge). Så ja, tusen takk kjære mor.

Siden sist har det skjedd litt forandringer i leiligheten vår. For en tid tilbake fikk vi beskjed om at det hadde skjedd en feil; eieren av leiligheten var hadde kommet tilbake og bestemt seg for at hun ville flytte inn igjen i leiligheten vår. Denne beskjeden resulterte såklart i fullt panikkanfall og nesten i tårer for min del. Jeg har jo blitt så glad i denne leiligheten. Heldigvis ordnet det seg, og eieren gikk med på at så lenge hun fikk møblene sine, så skulle det være greit. Javel, tenkte vi så, det kunne jo bli spennende. Vi ble lovet nye møbler med en gang hun hadde hentet sine, alt var velstand, og vi hadde ingenting å bekymre oss over ble vi fortalt.

Tid for bytte av møbler ble avtalt. Men du skjønner det at tid, det er ikke helt noe disse New York'erne har samme begrep om som oss. Lørdag klokken 2 skulle flyttebyrået komme, og de nye møblene skulle komme klokken 5. Vel, flyttebyrået hadde seg en liten tur innom kl 6, så over situasjonen, ga beskjed om at de skulle komme tilbake straks, og stakk. Klokken 9 fikk vi de nye møblene flatpakket fra IKEA, samt en beskjed om at flyttebyrået ikke kunne komme og hente de gamle møblene før dagen etterpå. Flott. Vi tenkte ikke mer på det, tok oss en tur på byen og hadde det supert. 

Dagen derpå ringer flyttebyrået på kl 11, og bruker så fire timer på å få med seg alt ut av leiligheten. Det var på tide å ta farvel med tidenes beste sofa:

Når alt var ute av leiligheten ringte jeg de vi leier gjennom for å fortelle at alt var klart for at de kunne komme og sette sammen IKEA-møblene våre. Beskjeden jeg får er: Ble ikke det gjort igår? Det er ingen som setter sammen møbler på en søndag. LOL. Jeg ga streng beskjed om at det på ingen måte var holdbart og at han måtte fikse det. Vi ble lovet at de skulle komme så snart som mulig. Følgende timer ble tilbrakt på denne måten:

Rundt kl 10 fikk vi så besøk av en hyggelig herremann som skulle skru sammen møblene. Kl 11.30 hadde vi en ny stue med to harde IKEA-sofaer(den ene er forresten også feilmontert), og et bord som måler ca. 1/3 av det vi akkurat hadde mistet(Pluss et annet lite bord fra forrige bilde, som vi enda ikke er helt sikker på hva vi skal bruke til. Kjekt å ha). Fortsatt var vi uten TV, dyne, puter og stoler, men hey, vi hadde iallfall fått en hel hær av nye fat, kaseroller og bestikk. Den dag idag venter vi enda på TV og stoler, som skulle vært ankommet for to dager siden.

Selvom leiligheten ikke er akkurat like fin som den var da vi flyttet inn(og det faktum at alle stikkontakter plutselig har bestemt seg for å streike), er vi likevel lykkelige for at vi har sluppet å flytte. Risikoen for at vi skulle bli nødt til å flytte til en rottebefengt leilighet i SoHo var et øyeblikk tilstede, så jeg er veldig glad for at det ordnet seg!

Ellers går det mye tid til skole for tiden, og akkurat nå er vi inne i en heavy økonomiHELG, ja du hørte riktig, 7 timer økonomi daglig; fredag, lørdag og søndag. På søndag skal det med andre ord feires at helgen er over.

PS! Kommentarer mottas med glede :) 

Update

Ja, jeg lever enda, i beste velgående. Etter vi kom hjem fra Miami, gikk det plutselig opp for meg at jeg faktisk går på skole, og at stipendet mitt avhenger av at jeg står på alle de tre eksamenene jeg skal ha. Så langt har jeg vel strengt tatt ikke lest så mange sider, så de siste dagene har jeg iallfall prøvd. Jeg syns det er vanskelig, og motivasjonen er vel ikke akkurat tilstedeværende. Nå er jeg jo ikke akkurat veldig skoleglad, så det kom vel ikke som et stort sjokk. Men ja, den siste uken har med andre ord ikke vært spesielt innholdsrik, og for det meste har det gått i case-oppgave, skole, lesing og soving som et resultat av kjedelig lesestoff. Siden dagene har blitt tilbragt på skolen og i leiligheten, har vi heller utnyttet natten til å koble litt av og kose oss. Love it.

Litt nye innkjøp har det jo blitt i det siste, som for eksempel denne kjolen fra en søt liten kjolebutikk.Bildene er stjelt av Yvonne.

Ellers merker jeg at hjemlengselen begynner å komme snikende i form av savn av mamma, huset, bilen, sengen min, venner, og ikke minst MAT. Jeg er så utrolig matlei, og det er ingenting som smaker like godt som hjemme. De siste nettene har jeg drømt om bl.a. leverpostei og lion-sjokolade. Å spise har blitt et ork, derfor har den siste uken bestått av take-out. Jeg er lei av det også, men da slipper jeg iallfall å lage maten selv. I tillegg har vi mange dager der vi ikke er ferdig på skolen før kl 18(ja, du leste riktig, kl S-E-K-S), så da er det iallfall et ork å lage middag. Men til tross for kjipe skoledager og matleihet, koser jeg meg fremdeles i New York, og jeg har på ingen måte lyst å reise herfra. Norge og hjemmet mitt vil alltid være der, og jeg vil alltid dra tilbake dit. Disse månedene i New York kommer jeg aldri til å få tilbake og jeg kommer aldri til å leve akkurat dette livet igjen. Og jeg elsker jo dette livet.

Idag er vi jeg halvveis i oppholdet, og om to måneder er jeg på vei hjem, hjelp. 

Brooklyn

Tok som sagt turen til Brooklyn igår, noe som var veldig koselig. Ble desverre ikke noen vandring over Brooklyn Bridge, siden det var akkurat litt for kaldt, pluss at vi hadde endt opp veldig langt vekke fra målet vårt, som var Beacon's Closet. Brooklyn er utrolig annerledes fra Manhattan, her er det herlig stille, ikke så mange folk eller biler i gatene og små hus. Alt ser jo litt mer shabby ut, men det var interessant og koselig å gå rundt og se.

Jeg elsker denne byenSelv om det finnes mange ting hjemme i Norge som jeg savner, finnes det intet annet sted i denne verden jeg vil være nå, enn akkurat her. Jeg vil bare bli her, og med en gang jeg tenker på at jeg skal hjem til Norge om bare litt over 2 måneder, kjenner jeg et lite stikk inni meg. Det er så deilig å gå rundt i gatene, se opp på de høye bygningene, se på alle menneskene som går målrettet bortover gatene og bare føle på livet. Så lenge været er opplett og temperaturen helt ok, kan jeg bare vandre langs New York's gater i timesvis.

Vi bor så utrolig sentralt her borte, og det er helt ufattelig at vi har vært så heldige. Vi er kjempefornøyd med leiligheten, og beliggenheten er virkelig upåklagelig. Vi ligger midt mellom alt; utelivet, shopping, skolen og turistattraksjoner. Jeg hadde meg en liten shoppingrunde alene idag, og jeg trengte bare å ga et par gater bort og et par gater ned, før butikkene ligger på rekke og rad. Og det er så herlig.Jeg elsker at det er så lett å komme seg rundt her borte. Subwayen på dagtid er kjempegreit, og uansett hvor du skal, finnes det alltid en måte. Er du seint ute, ute på nattestid, eller bare rett og slett for lat til ta subwayen, ja, da kjører de gule taxiene på rekke og rad nedover gaten. Nå skal det sies at det ikke alltid er like lett å få tak i taxi, men med mindre det styrtregner eller er midt i rushet, så går det som regel fint. Og så er det så billig. Altså, det er ikke ofte du får deg en taxitur for 50-lappen hjemme. Herregud, jeg blir så bortskjemt her borte.

Og shoppingen? Herregud, shoppingen. Alle butikkene her borte er fire ganger så store som hjemme, og utvalget blir også deretter. For ikke å nevne alle de butikkene vi ikke har hjemme. Urban Outfitters for eksempel, herregud for en fantastisk butikk! Den er så fantastisk gjennomført, og jeg bare elsker alt fra posene og kvitteringen deres til designet på butikken, alle de festlige bøkene og tingene de selger, og ikke minst klærene

Hvem kan gå ute i tynn vårjakke i slutten av Februar? Jo, jeg kan! Nå skal jeg ikke lyge på meg og si at bare er sol og varme hele tiden, for det er det ikke. Vi har hatt en god del dager med kulde og isvind, men så plutselig kan det brått snu og solen skinner og varmen kommer snikende. Så noen vårdager har vi hatt! Og imorgen skal vi til Washington DC på dagstur og værmeldingen sier 14 grader og sol, herlig. Om en uke skal jeg til Miami, og det sier værmeldingen ikke mindre enn 24 grader og strålende sol. Herregud, det skal bli så godt.

Utelivet må også nevnes her. Nå skal jeg ikke legge ut i det vide og det brede, men hjelpe meg for noen kvelder vi har hatt. Alt er gratis og flott, og vi koser oss max. Alltid.

Så ja, jeg vil virkelig bare bli her. Nå vet jeg jo at om to måneder setter jeg kursen hjemover igjen, men jeg kan love deg en ting, og det er at det ikke blir lenge til jeg er tilbake i New York's gater.

 


Vi passer jo så perfekt sammen. Meg og New York ♥

Svar på spørsmål

Dere var ikke så ivrige på å spørre spørsmål, men jeg fikk da inn et par, så tenkte jeg kunne svare på dem her hvis dere er flere som lurer på noe av det samme.

Hvor mye koster et slikt semester til sammen? Inkludert lommepenger, bolig, fly, skole og alt.

Jeg har nesten ikke lyst å begynne å regne på dette, for et semester med Gateway, særlig i New York, er veldig dyrt. Skolen i seg selv koster 36 000 kr. Jeg har brukt nesten 40 000 tilsammen på bolig. Flyet kommer på rundt 5000. Så er det forsikring og visumpapirer, som kommer på rundt 4-5000 kr. Det går utrolig mye i lommepenger, med tanke på at du både skal shoppe og ha penger til mat og andre nødvendigheter. Jeg har selv satt opp et budsjett på ca 10 000 i måneden, men merker at dette ikke er budsjett som det er lett å holde. Så ja, tilsammen kommer du nok rundt la oss si 100-150 000 kr. Herregud, det er mye penger.Jeg skal dit neste semester (høsten). Burde jeg trekke meg?

Det har vært utrolig mye styr med dette semesteret, og Gateway har virkelig rotet det til for seg selv. Per idag vet jeg at de har stengt opptakene for neste semester, og hvis jeg skal være helt ærlig så tror jeg nok at dette blir det siste semesteret Gateway har i New York. Det er utrolig trist, for det er virkelig et bra tilbud. Problemet med å studere på denne måten i USA er at de amerikanske myndighetene krever så utrolig mye. Vi må ha undervisning på engelsk og et heftig engelskkurs, for at vi i det hele tatt skal få lov å være her. Krav om oppmøte i timene er kjempestrenge, og hvis du har mer enn 9 timer fravær i engelsk, kan du risikere å bli sendt hjem. Gateway har virkelig stått på for å få oss bort hit, men opplegget de har satt opp er altfor dårlig, med tanke på hvor mye penger vi har betalt for dette. Nå vil ikke jeg råde deg til å gjøre hverken det ene eller det andre, men med tanke på at det ikke er sikkert at det blir noe av neste semester ville jeg kanskje begynt å se meg om etter noe annet. Kanskje du kan studere i Paris med Gateway?Hvor bor dere, og hvor mye koster det?

Vi bor fire stykker sammen i en leilighet i Chelsea. Vi er stort sett veldig fornøyde, leiligheten er fin og beliggenheten er bra. Det eneste som er litt negativt er at det ikke er noen andre Gateway studenter som bor akkurat i dette området. Så det er nok lettere å få kontakt med andre fra skolen hvis du for eksempel bor i SoHo eller på Silver Towers hvor dere bor mange studenter sammen. Vi betaler 9500 kr hver i måneden for å bo i denne leiligheten. Ja, det er dyrt å bo i NYC.Noe peiling på hvor mye det koster å bo på Silver Tower?

Om du skal bo på Silver Towers må du ut med rundt 11 500 kr i måneden per person. I tillegg kommer også et depositum på 11 500 kr per person. Dette er jo da penger du får igjen når du reiser derfra, men det er greit å ta det med i betraktning siden du faktisk må betale hele leien+depositumet før du reiser til New York. Så det er ganske mye dyrere å bo på Silver Towers, og selv om det er veldig fint og du får mye for pengene, er jeg likevel glad for at jeg ikke bor der. Det er veldig strenge regler der, og itillegg er det ikke så veldig sentralt som alle skal ha det til. Da er det bedre å bo i Chelsea eller SoHo, i hjertet av shoppingmulighetene!

Flittig studentDa var det søndag, og ute regner det. Brukte noe lang tid på å komme meg ut av sengen, og enda lenger tid på å komme meg ut av pysjen. Nå er jeg godt plassert i sengen igjen, men denne ganger har jeg da heldigvis bøker og notater ved min side. Prøver så godt jeg kan å være flittig student, men det er litt vanskelig når alle ben i kroppen stritter imot. Men jeg må. Må.

Gateway driver seriøs skole

Jeg studerer her jeg. Det er jo forsåvidt greit og sentralt det, hadde det ikke vært for at klasserommene faktisk ser sånn ut:

HA! Comedy Club. Sykt seriøst. Neida, skolen er koselig den, med tett luft og elendig lys. Litt bortenfor skolen blir det også drevet en kreativ og veldig ærlig form for tigging..

Har i tillegg fått denne lekre boken slengt i fanget..

Ja, den er så tung at jeg ikke tør å ha den i vesken. Itillegg har vi også fått en amerikansk lærer i økonomi, stakkaren har ikke fått info om hva han skal lære oss en gang. Men han har da gjort et forsøk. Jeg syns han er fantastisk, men jeg tror ikke "ledelsen" er fornøyd, så idag fikk vi gå ti minutter inn i timen, på grunn av diverse møter som måtte gjennomføres. Så nå er jeg spent på hva de kommer opp med. Forhåpentligvis noe annet enn at vi skal ha undervisning i dette faget på engelsk(med dette beistet av en bok), lære alle ord og uttrykk på engelsk, før vi skal ha en eksamen på..norsk?? Flott.

Det er mye tisking og hvisking i gangene blant lærere og lederne for tiden, og idag så jeg attpåtil noen politimenn utenfor skolen, som så veldig snikete ut. Gateway har også flydd bort de tre øverste sjefene sine iløpet av de siste dagene, så nå må jeg si jeg er spent på hvordan saken utvikler seg. Det har jo ikke akkurat vært en hemmelighet at flertallet har vært veldig misfornøyd med skolesituasjonen så langt, og det har vært mye klaging og kjefting. Vi føler alle at vi ikke har fått det vi har blitt lovet, og ikke minst det vi faktisk har betalt nesten 40 000 kr for.

Hvis det er noen som har noen spørsmål om Gateway eller New York må dere bare spørre, så svarer jeg gjerne i et eget innlegg senere!

Lett lesestoff

Jeg reiste til New York i den tro at jeg skulle studere moteledelse, så plutselig fikk jeg vite at kurset består av 60 timer moteledelse, 60 timer produktutvikling og 120(!) timer økonomi. Jeg reiste også i den tro at jeg skulle ha undervisning på norsk, så plutselig fikk vi amerikanske forelesere og denne lille, nette økonomiboken i fanget. Stilig.

Ikea-utflukt til Brooklyn!

Idag har vi endelig tatt turen til Brooklyn for å slå oss litt løs på IKEA! Hadde en del ting som virkelig var nødvendig å få kjøpt inn til leiligheten, så vi fikk fort brent av $200 der. Nå er alt på stell, og vi har nå en opplyst og fin leilighet, med alle de mest nødvendige tingene! I ti-tiden fikk vi alle et ryddekick, så nå har vi vasket og ryddet litt! Så idag har virkelig vært en effektiv dag; vi har vasket klær, handlet på Ikea, ryddet og vasket. Itillegg var jeg ute og spiste middag med søte Ida som også er i New York for tre måneder. Veldig koselig!

Fin båttur fra Manhattan til IKEA i Brooklyn


IKEA! ♥Totalforandring av soverommet til Yvonne og Silje! Klesstativ til $10 og IKEA-lampe til $8 gjorde virkelig susen! Nå er det nesten så jeg gleder meg til vi skal bytte rom halvveis i oppholdet. Nesten.

Times Square

Nye negler! Er mye billigere her borte, og bortsett fra at de er litt for lange, så er jeg superfornøyd!!

Yvonne og meg på Times Square.

Vi ble spurt om vi ikke kunne hjelpe til med å løfte opp et hjerte midt på Times Square, et slags kunstverk visst nok. Så plutselig stod vi der da, med et hjerte i luften mens vi gikk rundt og rundt midt på Times Square! Det var helt superpinglig og vi holdt på å le oss ihjel. Og når vi var ferdig med å gå rundt og rundt, måtte vi hoppe. Herregud.

Moteledelse

Idag har vi hatt vår første odentlige forelesning i Moteledelse, og det var kjempespennende! Vi har hatt litt motehistorie, og om hvordan moten har utviklet seg gjennom de siste århundrene. Veldig interessant å lære om, og det er første gang på skolen noensinne at jeg har notert med stor entusiasme underveis i timen, fordi jeg faktisk har hatt lyst å notere. Så jeg gleder meg virkelig til å fortsette med dette faget!

På slutten av timen fikk vi besøk av den norske modellen Iselin Steiro, som har gjort det stort i utlandet. Hun har vært modell for bl.a. Versace, Gucci, franske og italienske Vouge osv., så det var kjempespennende å høre på hva hun hadde å fortelle!Iselin Steiro.

Etter skolen dro vi på en aldri så liten shoppingrunde, gøygøygøy! Fikk kjøpt meg et par fine sko og en søt topp på Urban Outfitters (for en fantastisk butikk) og en jakke på Zara(som alle de andre lo av). Skal prøve å få tatt bilde av det imorgen, så jeg får vist dere det!

Sightseeing and Ice Skating

Times Square by night.

Fikk de beste plassene i sightseeing bussen, oppe og helt framme! Fikk sett mye!Ice Skating i Bryant Park! Kjempekoselig, men også veldig kaldt og folksomt.

Vi koser oss masse her borte, men døgnrytmen min er fremdeles ikke helt på plass, så er veldig mye trøtt desverre. Men det blir nok bare bedre for hver dag som går! Sitter i leiligheten nå, og har spist take-away fra en italiensk restaurant, kjempegodt! Har vært en lang dag, med litt shopping, infomøte, sightseeing over hele Manhattan og skøyter i Bryant Park. Fikk sett utrolig mye på sightseeing-turen, og det er helt sykt hvor stort det er her borte! Er så masse jeg har lyst å gjøre, men foreløpig aner jeg ikke hvor noe ligger eller hvor jeg skal begynne i det hele tatt. Det kommer seg nok etter hvert når vi blir flinkere å orientere oss, og ikke minst lærer oss å bruke subway'en. Foreløpig har det bare blitt taxi, det er jo så enkelt!

Blir ikke så mye outfitbilder og sånn foreløpig dessverre, det er jo så kaldt her borte! Og outfitbilder i den store pelskåpen min hver dag, er vel ikke akkurat det dere har mest lyst å se? Gleder meg masse til det blir litt varmere i luften, det blir med en gang så mye lettere å kle seg!

Håper dere har det fint hjemme alle sammen! ♥

Leiligheten vår

Stor og god sofa!

Kjøkken.

Søte New York-grytekluter!

Meg og Amanda sitt soverom! Sengen er fantastisk!

Ooog så var det soverommet til Silje og Yvonne. Hehe, ikke helt rettferdig fordelt. Tenkte vi skulle bytte rom halvveis i oppholdet!

Har to sånne bad, kjempefine!

Så, her skal vi altså bo i 4 måneder! Vi er kjempefornøyde, selvom det selvfølgelig finnes noen småting som ikke er helt opptimalt, men sånn vil det alltid være. Tenkte vi skulle ta oss en tur på IKEA, eller noe lignende, for å se etter litt søte pynteting, som kanskje kan gjøre leiligheten litt mer hjemmekoselig! Ellers tror jeg vi skal ha det kjempefint her i disse månedene!

Nå skal vi snart dra avgårde til Times Square for å vandre litt rundt, se litt i butikker og sånn, før vi skal møte de andre studentene, så skal vi stå på skøyter og drikke kakao, noe som helt sikkert blir kjempekoselig! Så skal vi også på en guidet busstur rundt på Manhattan, det blir bra! Er kjempekaldt her borte, så nå er det bare å kle på seg! Heldigvis er det iallfall sol!

First day in NYC

Da har vi hatt vår første dag i New York! Alt er kjempestort her borte, og jeg er overveldet. Butikkene er gigantiske, utvalget av varer er, ja, overveldende. Vi har vært på infomøte med alle de andre studentene, og fått mye informasjon om diverse ting vi kan foreta oss på fritiden her borte, og det er uendelig med muligheter. Jeg gleder meg så sykt mye til alt jeg skal få oppleve, og jeg setter så utrolig stor pris på dette!

Alt er litt forvirrende nå i starten, med å finne ut av hvor ting ligger, hvilke matvarer som er gode eller dårlige, hvor vi skal få tak i en amerikansk mobiltelefon og hvordan vi skal ordne med spleising på matvarer og andre ting til leiligheten. Så dagen har egentlig gått med på vandring både hit og dit på Times Square og innkjøp av mat og såpe, shampo, grytekluter osv. Nå er vi tilbake i leiligheten, og holder på med middag, utpakking og diverse.PS! Søte Kristin har vært så snill å anbefale bloggen min her. Kjempehyggelig! De siste dagene har jeg fått mange nye prenumenanter, og statistikken har steget. Det er kjempegøy, og jeg setter utrolig stor pris på at dere vil følge, lese og kommentere bloggen min! Tusen takk :)

In New York City, finally

Etter en nesten 30 timers lang reise, er vi endelig framme i leiligheten i New York. Jeg har aldri vært så trøtt, sliten og kvalm i mitt liv, men hey, jeg er i New York! Vi skulle ha en kort mellomlanding i London, noe som ble til 7 timers venting istede. De første 4 timene satt vi om bord i flyet, før vi fikk beskjed om at vi måtte gå inn igjen på flyplassen fordi det var ikke forsvarlig å fly med flyet fordi det var noe galt. Mer venting på flyplassen, før vi fikk et nytt fly, og kom oss av gårde når vi egentlig skulle vært framme. Men nå er vi i leiligheten, og vi er kjempefornøyd!! Blir ingen bilder idag, det er jeg altfor trøtt til, så det får vente til imorgen!

NATTA!Right nowJeg reiser imorgen jeg. Altså, imorgen, liksom. Folk sier hadet til meg, at jeg må kose meg, ha the time of mye life. Jeg har hatt min siste dag på jobben. Pakket kofferten sånn halvveis. Og alt jeg klarer å tenke er HÆ? Altså, det har på ingen måte gått opp for meg, og det er nesten så jeg ikke skjønner hvorfor folk sier hadet. Jeg skal da ikke noe sted? Eller? Hjelp. Jo, jeg skal jo det. Jeg skal jo til New York, bo på Manhattan. Kjedelig! Nå er det bare litt småting som må ordnes før avreise. Papirer, papirer, hadet-klemmer, pakking, litt mer papirer, og litt mer klemmer.

Info om New York turen min

Jeg fikk et spørsmål om jeg ikke kunne poste et innlegg om New York turen min, noe jeg selvfølgelig kan gjøre!

Om bare en liten uke, nærmere bestemt 2. februar, reiser jeg til New York med Gateway College for å studere markedsføring og moteledelse i NYC, i nesten fire måneder. Jeg gleder meg utrolig mye, men veien fram mot avreise har vært lang og stressende.Som jeg har nevnt tidligere, fikk jeg inntrykk av at Gateway skulle ordne det meste for meg når jeg bestemte meg for å studere hos dem. Jeg fikk beskjed om at leilighet, flybilletter, visum, papirer, bortimot alt, det skulle Gateway ta seg av. Vel, de har jo hjulpet meg på vei, men at de har ordnet alt? Det kan du bare glemme.

På en måte er jeg glad for at det er mye jeg har måtte ordne selv, fordi jeg har lært utrolig mye av det, men på den andre siden hadde alt vært lettere dersom Gateway hadde ordnet mer. Uansett, det største problemet har nok vært visum, og leiligheten.

Jeg kan begynne med leiligheten. Det første du skal vite er at å bo i New York, det er på ingen måte billig. På Gateway sine sider står at du må beregne rundt 20-25 000 på leilighet. Dette er helt feil, ettersom jeg må bruke rundt 40 000 kr. Vi er fire jenter som skal bo sammen og i utgangspunktet skulle vi bo i luksus på Silver Towers. Prisene var høye, men vi tenkte som så at det ville være verdt det. Hallo? Luksusleilighet, svømmebasseng, solterrasse, treningssenter, og generelt luksus. Vel, dette var før Silver Towers valgte å øke leien pr. elev med 3000 kr i måneden, og plutselig måtte vi ut med svimlende 11 500 kr i måneden pr. person, for en liten leilighet med to små soverom, stue/kjøkken og ett bad. Vi begynte umiddelbart å se oss om etter en leilighet til en litt rimligere pris. Og her var det ikke mye hjelp å fa av Gateway. De opplyste om andre selskaper vi kunne leie leigheter av, men det var det. Så begynte sirkuset med mailer i øst og vest, misforståelser, forsinkelser og masse stress. Til slutt var alle leilighetene vi hadde sett på i Soho utleid, og vi måtte ta en leilighet i Chelsea. Hvordan beliggenheten er her aner jeg ikke, men det vil vise seg når vi kommer frem. Så ja, hvis du skal bo i New York; vær ute i god tid. Det som også er med leiligheten, er at her skal alt av leie betales på en gang, før du ankommer. Så det er med andre ord en god ide og spare opp mye penger på forhånd.


Så var det visumprosessen. Makan til regler det finnes for å få sette så mye som en liten tå inn i USA. Her har det vært papirer, kontoutskrifter, kopi av pass, vitnemål, titalls sider med unødvendige spørsmål, intervju, utgifter og en hel dose stress. Det hele har jo vært veldig usikkert hele tiden, og noen ganger har NY-turen hengt i en tynn tråd nettopp på grunn av visumet, som det tydeligvis er veldig vanskelig for amerikanerne å dele ut. Men her skal Gateway ha litt skryt. For her har de virkelig stått på for at studieturen vår skulle kunne gjennomføres. Selv om det har blitt mye frem og tilbake med søknader og diverse, har de klart å ordne det på ett eller annet vis. 

Jeg tror at å reise til andre steder med Gateway, enn akkurat til New York, kan være litt enklere, og ikke minst billigere. Gateway opplyser selv om at New York er det dyreste studiet de tilbyr, nettopp på grunn av høye boligpriser og byens mange fristelser som shopping, severdigheter og masse annet man kan finne på. Det har jo vist seg å være veldig vanskelig for Gateway å skaffe amerikansk visum til studentene sine, så det er nok derfor jeg føler at hele prosessen har vært veldig stressende. Men all skryt til Gateway for at de har klart å ordne dette.Så ja, atter en gang, det har vært en stressende periode fram mot avreise, men ting ordner seg alltid. Og nå, omsider, er det bare å pakke kofferten og sette seg på flyet! Det har vist seg å være et dyrt valg jeg har gjort når jeg valgte New York som studiested, men nå når jeg har bestemt meg har jeg valgt å ikke fokusere på det, men heller fokusere på hvilken fantastisk opplevelse det kommer til å bli. Og alle minnene jeg skal komme til å huske for resten av livet. 

Håper dette var til hjelp for noen av dere som tenker på å gjøre det samme!
Nå må dere ikke la dere skremme av alt stresset jeg beskriver over her. Jeg er en person som lar seg stresse veldig lett, så om du spør en annen som skal gjøre akkurat det samme, er det ikke sikkert at denne personen kommer med de samme svarene som jeg. Men det å flytte en periode til utlandet for å studere er en ganske big deal, så litt stress følger nok alltid med, uansett hvor du velger å reise!

Hvis det er noe annet dere lurer på om New York turen, så er det bare å spørre! Jeg kommer også til å blogge fra New York, så hvis dere tenker på å gjøre det samme eller bare har lyst å lese om opplevelsen min i New York er det bare å legge meg til på Bloglovin' og følge bloggen min videre, mens jeg lever i byen som aldri sover!

bloglovin

Jeg stikker til Oslo..

..på intervju på den amerikanske ambassaden. Du skjønner, det er ikke bare, bare å dra til New York for å studere i noen måneder. Det er side opp og side ned med spørsmål som må besvares, kopier av pass, vitnemål, kontoutskrifter og gudene vet hva, og så til slutt dette intervjuet da, for å få et visum. 

Klokken er nå umenneskelig tidlig, og jeg må komme meg til flyplassen for å fly over til Oslo, finne den amerikanske ambassaden, skaffe meg dette visumet, slå ihjel noen timer i Oslo, ikke shoppe, dra på infomøte hos Gateway, for så å fly hjem igjen om kvelden. 

PS: Dette innlegget er forhåndsskrevet. Altså, klokken er FEM, jeg er jo ikke gal.
trøtt.no

New York forberedelser

Skrivebordet mitt ser for tiden sånn ut. Jeg var bare nødt til å organisere alt, og få det ned på papiret(mac'en), fordi det rett og slett ikke var plass til alt i hodet. Da jeg søkte på studiene i New York gjennom Gateway, fikk jeg inntrykk av at Gateway skulle ordne alt, og det eneste jeg skulle ha ansvaret for var å glede meg. Så feil kan man ta. Det er papirer overalt, mailer, informasjon, frem og tilbake med det ene og det andre, penger, intervjuer, skjemaer, kopier og masse rot. Men jeg velger å se positivt på det(hvem skulle trodd det?), og sier som så at jeg lærer mye av å måtte ordne nesten alt på egenhånd! Det er heldigvis siste innspurt nå, og jeg gleder meg noe helt sykt til alt er unnagjort og jeg kan slenge meg på flyet for å leve litt i byen som aldri sover.

Åherregudsåjeggledermeg!

In three weeks..
//weheartit//

♥ Herregud, jeg gleder meg ♥

New York City

Topp - Bik Bok. Shorts - Zara. Lue - H&M. Sko - Køben. Skjerf - Jallabod i Stockholm. Belte - Lindex.

For et par dager siden fikk jeg melding av Gateway College; de har hatt en del problemer når det gjelder å skaffe visum til studentene sine, så derfor har studiene mine i New York vært litt usikre, men nå er alt ordnet, noe som betyr at 2. februar 2011 flyr jeg av gårde til New York. Det er..uvirkelig, skummelt, rart, men også fantastisk. Jeg gleder meg til å vandre nedover de folksomme gatene med akkurat de klærne jeg vil gå med. Jeg er så lei av å ikke få brukt noen av klærne mine omtrent. Jeg gleder meg til å finne ut hvordan det er å bo i en storby som NY. Jeg gleder meg til å bli kjent med nye mennesker. Jeg gleder meg til å lære mer om mote og markedsføring. Ah, det skal bli så fantastisk. Så nå begynner forberedelsene for fullt; flybilletter, leilighet, visum, bøker, forsikring, sparing.HANNE
Jenta bak denne bloggen heter Hanne, er 20 år og kommer fra en liten bygd litt utenfor Bergen. Her blogger jeg om livet mitt, mote og poster bilder jeg tar selv. Dersom det er noe du lurer på, kan du kontakte meg på hanne.myklebust@hotmail.combloglovinFashion Bloggersarkiv

 • Juni 2012
 • Mai 2012
 • April 2012
 • Mars 2012
 • Februar 2012
 • Januar 2012
 • November 2011
 • Oktober 2011
 • September 2011
 • August 2011
 • Juli 2011
 • Juni 2011
 • Mai 2011
 • April 2011
 • Mars 2011
 • Februar 2011
 • Januar 2011
 • Desember 2010
 • Oktober 2010
 • September 2010
 • August 2010
 • Juli 2010

 • kategorier

 • Accessories
 • Bloggen
 • Drømmer
 • Film
 • Foto
 • Hår
 • Innkjøp
 • Inspo
 • Kos
 • Love
 • Mote
 • New York
 • Outfit
 • Reise
 • Selvportrett
 • Skole
 • Sminke
 • Trening

 • lenker

 • blogg.no
 • Få din egen blogg!

 • designet er laget av:

 • caroline maria bloglovin


 • hits