Miami Beach

Klar for et bildedryss fra Miami Beach?Da var vi hjemme i New York igjen, etter fire herlige og solfylte dager i Miami. Har for det meste gått i steking på stranden, spising på restauranter, vandring i gatene og sniking utenfor Miami Ink. Og snakker om Miami Ink, meg og Amanda var på snikerunde og så kom Yoji spaserende. Jeg ble litt forfjamset, stirret litt for mye, hvorpå han slengte ut et; "Why are you staring at me?". *Flaut*. Jaja, jeg har iallfall spottet min første "kjendis".

Jeg har aldri vært på et sted hvor det har vært så mange harry mennesker og biler. Vi har sett folk som har gått på byen i rosa body, vært på shopping i stringbikini, kjørt rundt i en Gucci-bil, vært på stranden med fryseboks og cd-spiller, og ikke minst har vi sett en rosa mini cooper-limousine med boblebad.

Ellers var Miami Beach nydelig! Vi fikk ikke sett så mye til resten av byen, men jeg storkoste meg på stranden, og ble både rød og fregnete. Vi har hatt oss en skikkelig pensjonistferie; stått opp tidlig, lagt på stranden, drukket cola til maten, og lagt oss tidlig. Utestedene i Miami var utrolig strenge på å ikke slippe inn mindreårige, så noe heavy festing ble det nok ikke. Hadde oss en liten tur ut i går, men ellers var det en rolig og herlig ferie!

Uansett var det deilig å komme tilbake til leiligheten i New York, etter å ha bodd fire jenter på et bittelite hotellrom i Miami. Uansett om hotellet var veldig fint og beliggenheten perfekt, ble det litt trangt etterhvert. Så det var deilig å ha plass til å bevege seg litt igjen! Kunne fint hatt et par dager til i Miami, men det å reise hjem blir liksom ikke like kjipt når hjemmet per idag er i NYC!

Sommergarderoben

Nå har jeg lagt fram alle klærne jeg skal ha med meg til Miami, og alt utenom en shorts og en jakke er helt nytt, det meste har enda prislappen hengede på. Jeg ble nesten litt skremt, men hey, det er deilig med nye klær. Og iallfall når det dreier seg om sommerklær.

Klar for Miami!

Har gjort litt nye innkjøp i forkant av Miamituren, men dette er bare noe av det. Hadde meg en aldri så liten shopping spree på Forever 21 idag, og fikk masse fint til bare 500 kr! Skal se om jeg får tatt bilde av det, men om ikke så får dere sikkert se det meste i bruk når jeg poster bilder fra Miami! Gleder meg maks nå, det skal bli så utrolig herlig. Tror ikke det blir noe særlig blogging derfra, siden jeg ikke har tenkt å ta med meg mac'en. Vet at noen av roomies'ene mine kanskje tar med seg data, så muligens jeg kan komme med et lite innlegg så dere ser at jeg lever!

Denne uken har egentlig vært en ganske "kjedelig" og fornuftig uke til nå, fylt med hverdagslige ting som vasking, handling, lekser og vasking av klær. Det er utrolig hvor hverdagslig livet kan bli, selvom man bor i New York. I begynnelsen følte vi at dette var som en ferie, men etter hvert som tiden har gått har vi virkelig etablert oss, og laget oss et liv her borte, med rutiner og fornuftige ting som må ordnes. Når det er sagt, koser vi oss fremdeles utrolig mye, og jeg vil virkelig ikke dra herfra. Jeg har blitt så glad i denne byen, og det virker helt surrealistisk å skulle flytte hjem igjen til lille, lille Arna etter dette. Selvom det selvfølgelig skal bli godt å komme hjem til det kjente og kjære.

Brooklyn

Tok som sagt turen til Brooklyn igår, noe som var veldig koselig. Ble desverre ikke noen vandring over Brooklyn Bridge, siden det var akkurat litt for kaldt, pluss at vi hadde endt opp veldig langt vekke fra målet vårt, som var Beacon's Closet. Brooklyn er utrolig annerledes fra Manhattan, her er det herlig stille, ikke så mange folk eller biler i gatene og små hus. Alt ser jo litt mer shabby ut, men det var interessant og koselig å gå rundt og se.

Outfit 130311Solbriller - Beacon's Closet. Skjerf - Asos. Skinnjakke - Zara. Shorts - Levi's. Sko og cardigan - Urban Outfitters.

Var i Brooklyn idag, for å sjekke ut Beacon's Closet, vintagebutikken som vi har hørt så mye om. Ble egentlig litt skuffet, siden butikken var så utrolig rotete og det omtrent ikke fantes plass til å bevege seg. Dette gjorde at det var veldig vanskelig å finne noe som helst. Så det ble med et par solbriller, og et skjørt idag. Kanskje like greit for budsjettet mitt, som ryker rett til h******. Har blitt altfor mye shopping de siste dagene, men hey, jeg er jo i New York er jeg ikke det? Jeg har lov.

Washington DCNytt skjørt og skinnjakke fra Zara.

Lincoln Memorial.

En uvanlig opplevelse for oss New York'ere; tomme gater!

Å besøke Det Hvite Hus er obligatorisk.

Der møtte vi jo såklart Obama..

Hadde en kjempefin tur til Washington DC i går, var veldig spennende å få oppleve en annen del av USA, enn bare New York. Washington var virkelig en helt annen by enn New York på mange måter. Her var det ingen høye skyskrapere, gule taxier eller travle gater. Var veldig mange historiske monumenter og bygninger å besøke, så det var mye spennende å se på. Vi fikk utdelt et utrolig dårlig kart over bare en liten del av Washington, og med bare 6 timer å utforske byen på, fikk vi ikke sett så veldig mye. Ble mye vandring rundt om kring, og vi gikk oss vel vill et par ganger. Men uansett en spennende tur!

Idag tenkte vi å ta turen til Brooklyn for å sjekke ut vintageshoppingen litt! Fint vær idag også, så satser på å få vandret over Brooklyn Bride.

Jeg elsker denne byenSelv om det finnes mange ting hjemme i Norge som jeg savner, finnes det intet annet sted i denne verden jeg vil være nå, enn akkurat her. Jeg vil bare bli her, og med en gang jeg tenker på at jeg skal hjem til Norge om bare litt over 2 måneder, kjenner jeg et lite stikk inni meg. Det er så deilig å gå rundt i gatene, se opp på de høye bygningene, se på alle menneskene som går målrettet bortover gatene og bare føle på livet. Så lenge været er opplett og temperaturen helt ok, kan jeg bare vandre langs New York's gater i timesvis.

Vi bor så utrolig sentralt her borte, og det er helt ufattelig at vi har vært så heldige. Vi er kjempefornøyd med leiligheten, og beliggenheten er virkelig upåklagelig. Vi ligger midt mellom alt; utelivet, shopping, skolen og turistattraksjoner. Jeg hadde meg en liten shoppingrunde alene idag, og jeg trengte bare å ga et par gater bort og et par gater ned, før butikkene ligger på rekke og rad. Og det er så herlig.Jeg elsker at det er så lett å komme seg rundt her borte. Subwayen på dagtid er kjempegreit, og uansett hvor du skal, finnes det alltid en måte. Er du seint ute, ute på nattestid, eller bare rett og slett for lat til ta subwayen, ja, da kjører de gule taxiene på rekke og rad nedover gaten. Nå skal det sies at det ikke alltid er like lett å få tak i taxi, men med mindre det styrtregner eller er midt i rushet, så går det som regel fint. Og så er det så billig. Altså, det er ikke ofte du får deg en taxitur for 50-lappen hjemme. Herregud, jeg blir så bortskjemt her borte.

Og shoppingen? Herregud, shoppingen. Alle butikkene her borte er fire ganger så store som hjemme, og utvalget blir også deretter. For ikke å nevne alle de butikkene vi ikke har hjemme. Urban Outfitters for eksempel, herregud for en fantastisk butikk! Den er så fantastisk gjennomført, og jeg bare elsker alt fra posene og kvitteringen deres til designet på butikken, alle de festlige bøkene og tingene de selger, og ikke minst klærene

Hvem kan gå ute i tynn vårjakke i slutten av Februar? Jo, jeg kan! Nå skal jeg ikke lyge på meg og si at bare er sol og varme hele tiden, for det er det ikke. Vi har hatt en god del dager med kulde og isvind, men så plutselig kan det brått snu og solen skinner og varmen kommer snikende. Så noen vårdager har vi hatt! Og imorgen skal vi til Washington DC på dagstur og værmeldingen sier 14 grader og sol, herlig. Om en uke skal jeg til Miami, og det sier værmeldingen ikke mindre enn 24 grader og strålende sol. Herregud, det skal bli så godt.

Utelivet må også nevnes her. Nå skal jeg ikke legge ut i det vide og det brede, men hjelpe meg for noen kvelder vi har hatt. Alt er gratis og flott, og vi koser oss max. Alltid.

Så ja, jeg vil virkelig bare bli her. Nå vet jeg jo at om to måneder setter jeg kursen hjemover igjen, men jeg kan love deg en ting, og det er at det ikke blir lenge til jeg er tilbake i New York's gater.

 


Vi passer jo så perfekt sammen. Meg og New York ♥

Miami

Herregud, om en uke er jeg her! Det skal bli så utrolig deilig med litt sol, strandliv og varme. Det ble litt tull med reisen vår, siden vi klarte å bestille et hotel med 21 års-grense, og for en liten periode hang Miami-turen i en tynn tråd. Nå er heldigvis alt i boks, og det er bare til å glede seg. Og herregud så jeg gleder meg.

Mood FabricsIdag begynte dagen med en liten guidet tur på Mood Fabrics. Stoffer overalt, og så utrolig mange nydelige farger, og en hel del inspirasjon. Om jeg bare hadde kunnet sy.. Var ikke bare stoffer, men også masse knapper, glidelåser og fjær. Fikk heldigvis lov til å ta bilder, så det var jo bare himmelen.

Svar på spørsmål

Dere var ikke så ivrige på å spørre spørsmål, men jeg fikk da inn et par, så tenkte jeg kunne svare på dem her hvis dere er flere som lurer på noe av det samme.

Hvor mye koster et slikt semester til sammen? Inkludert lommepenger, bolig, fly, skole og alt.

Jeg har nesten ikke lyst å begynne å regne på dette, for et semester med Gateway, særlig i New York, er veldig dyrt. Skolen i seg selv koster 36 000 kr. Jeg har brukt nesten 40 000 tilsammen på bolig. Flyet kommer på rundt 5000. Så er det forsikring og visumpapirer, som kommer på rundt 4-5000 kr. Det går utrolig mye i lommepenger, med tanke på at du både skal shoppe og ha penger til mat og andre nødvendigheter. Jeg har selv satt opp et budsjett på ca 10 000 i måneden, men merker at dette ikke er budsjett som det er lett å holde. Så ja, tilsammen kommer du nok rundt la oss si 100-150 000 kr. Herregud, det er mye penger.Jeg skal dit neste semester (høsten). Burde jeg trekke meg?

Det har vært utrolig mye styr med dette semesteret, og Gateway har virkelig rotet det til for seg selv. Per idag vet jeg at de har stengt opptakene for neste semester, og hvis jeg skal være helt ærlig så tror jeg nok at dette blir det siste semesteret Gateway har i New York. Det er utrolig trist, for det er virkelig et bra tilbud. Problemet med å studere på denne måten i USA er at de amerikanske myndighetene krever så utrolig mye. Vi må ha undervisning på engelsk og et heftig engelskkurs, for at vi i det hele tatt skal få lov å være her. Krav om oppmøte i timene er kjempestrenge, og hvis du har mer enn 9 timer fravær i engelsk, kan du risikere å bli sendt hjem. Gateway har virkelig stått på for å få oss bort hit, men opplegget de har satt opp er altfor dårlig, med tanke på hvor mye penger vi har betalt for dette. Nå vil ikke jeg råde deg til å gjøre hverken det ene eller det andre, men med tanke på at det ikke er sikkert at det blir noe av neste semester ville jeg kanskje begynt å se meg om etter noe annet. Kanskje du kan studere i Paris med Gateway?Hvor bor dere, og hvor mye koster det?

Vi bor fire stykker sammen i en leilighet i Chelsea. Vi er stort sett veldig fornøyde, leiligheten er fin og beliggenheten er bra. Det eneste som er litt negativt er at det ikke er noen andre Gateway studenter som bor akkurat i dette området. Så det er nok lettere å få kontakt med andre fra skolen hvis du for eksempel bor i SoHo eller på Silver Towers hvor dere bor mange studenter sammen. Vi betaler 9500 kr hver i måneden for å bo i denne leiligheten. Ja, det er dyrt å bo i NYC.Noe peiling på hvor mye det koster å bo på Silver Tower?

Om du skal bo på Silver Towers må du ut med rundt 11 500 kr i måneden per person. I tillegg kommer også et depositum på 11 500 kr per person. Dette er jo da penger du får igjen når du reiser derfra, men det er greit å ta det med i betraktning siden du faktisk må betale hele leien+depositumet før du reiser til New York. Så det er ganske mye dyrere å bo på Silver Towers, og selv om det er veldig fint og du får mye for pengene, er jeg likevel glad for at jeg ikke bor der. Det er veldig strenge regler der, og itillegg er det ikke så veldig sentralt som alle skal ha det til. Da er det bedre å bo i Chelsea eller SoHo, i hjertet av shoppingmulighetene!

Flittig studentDa var det søndag, og ute regner det. Brukte noe lang tid på å komme meg ut av sengen, og enda lenger tid på å komme meg ut av pysjen. Nå er jeg godt plassert i sengen igjen, men denne ganger har jeg da heldigvis bøker og notater ved min side. Prøver så godt jeg kan å være flittig student, men det er litt vanskelig når alle ben i kroppen stritter imot. Men jeg må. Må.

Vårvær i New York

Ny jakke kjøpt på et stort outlet, hvilket merke det er aner jeg ikke, men den er fiin. Skjerfet fikk jeg i posten her om dagen fra Asos, det er herlig!

Idag har været vært kjempeherlig og jeg og Amanda har som vanlig benyttet anledningen til å spasere rundt i gatene. Har gått langs Hudson River og bare kost oss i solen. Spankulerte videre til SoHo og så litt i butikker før vi vendte nesen hjemover. Fornøyd med en lang spasertur, og tenker som så at det ikke er så farlig om treningsøktene blir droppet, så mye som vi går! Itillegg skal vi danse oss gjennom natten, så kaloriene bare preller av meg!!

Håper dere har det fint hjemme. ♥

36 Pair Of Shoes

Lurer du på hvor mange sko det befinner seg i en leilighet i New York, hvor det bor fire jenter sammen over en periode på 4 måneder?Og det er enda 3 måneder igjen, med mengder av tid til å handle enda flere sko..

Last Night #2

For en kveld. VI var langt fra å komme inn på et utested hvor Leonardo Dicaprio befant seg, men flaksen kicket inn nok en gang, og selvfølgelig skulle dette være det ene stedet der de bestemte seg for å være streng på legitimasjon. Arg. Men jeg skal se en kjendis her borte, jeg skal. Men uansett, en vellykket kveld, med masse å le og gråte av dagen derpå.

Gateway driver seriøs skole

Jeg studerer her jeg. Det er jo forsåvidt greit og sentralt det, hadde det ikke vært for at klasserommene faktisk ser sånn ut:

HA! Comedy Club. Sykt seriøst. Neida, skolen er koselig den, med tett luft og elendig lys. Litt bortenfor skolen blir det også drevet en kreativ og veldig ærlig form for tigging..

Har i tillegg fått denne lekre boken slengt i fanget..

Ja, den er så tung at jeg ikke tør å ha den i vesken. Itillegg har vi også fått en amerikansk lærer i økonomi, stakkaren har ikke fått info om hva han skal lære oss en gang. Men han har da gjort et forsøk. Jeg syns han er fantastisk, men jeg tror ikke "ledelsen" er fornøyd, så idag fikk vi gå ti minutter inn i timen, på grunn av diverse møter som måtte gjennomføres. Så nå er jeg spent på hva de kommer opp med. Forhåpentligvis noe annet enn at vi skal ha undervisning i dette faget på engelsk(med dette beistet av en bok), lære alle ord og uttrykk på engelsk, før vi skal ha en eksamen på..norsk?? Flott.

Det er mye tisking og hvisking i gangene blant lærere og lederne for tiden, og idag så jeg attpåtil noen politimenn utenfor skolen, som så veldig snikete ut. Gateway har også flydd bort de tre øverste sjefene sine iløpet av de siste dagene, så nå må jeg si jeg er spent på hvordan saken utvikler seg. Det har jo ikke akkurat vært en hemmelighet at flertallet har vært veldig misfornøyd med skolesituasjonen så langt, og det har vært mye klaging og kjefting. Vi føler alle at vi ikke har fått det vi har blitt lovet, og ikke minst det vi faktisk har betalt nesten 40 000 kr for.

Hvis det er noen som har noen spørsmål om Gateway eller New York må dere bare spørre, så svarer jeg gjerne i et eget innlegg senere!HANNE
Jenta bak denne bloggen heter Hanne, er 20 år og kommer fra en liten bygd litt utenfor Bergen. Her blogger jeg om livet mitt, mote og poster bilder jeg tar selv. Dersom det er noe du lurer på, kan du kontakte meg på hanne.myklebust@hotmail.combloglovinFashion Bloggersarkiv

 • Mai 2012
 • April 2012
 • Mars 2012
 • Februar 2012
 • Januar 2012
 • November 2011
 • Oktober 2011
 • September 2011
 • August 2011
 • Juli 2011
 • Juni 2011
 • Mai 2011
 • April 2011
 • Mars 2011
 • Februar 2011
 • Januar 2011
 • Desember 2010
 • Oktober 2010
 • September 2010
 • August 2010
 • Juli 2010

 • kategorier

 • Accessories
 • Blogg
 • Bloggen
 • Drømmer
 • Film
 • Foto
 • Hår
 • Innkjøp
 • Inspo
 • Kos
 • Love
 • Mote
 • New York
 • Outfit
 • Reise
 • Selvportrett
 • Skole
 • Sminke
 • Trening

 • lenker

 • blogg.no
 • Få din egen blogg!

 • designet er laget av:

 • caroline maria bloglovin


 • hits